کامپاندینگ پلی استایرن و کوپلیمرهای استایرن
در بیشتر روشهای پلیمریزاسیون استایرن، پلیاستایرن تولید شده در حالت مذاب است. برای گرانول کردن این مذاب کافیست از ترکیب پمپ دندهای با واحد گرانولساز استفاده شود. واحد گرانولساز میتواند از نوع رشتهای تا سرعت 5 تن بر ساعت یا گرانولساز غرق در آب باشد. هدف اصلی در عملیات کامپاندینگ در واحدهای تولید پلیاستایرن، خارج کردن مونومر باقیمانده از پلیمریزاسیون تا کمتر از ppm 350 است. این مقدار برای استفاده این مواد در صنایع غذایی (ظروف یکبار مصرف) لازم است. برای خارج کردن مونومر باقیمانده واحدهای زیر استفاده میشود:
- دیگچه گرمایی مجهز به پمپ تخلیه کننده
- تبخیرکنندههای فیلم نازک
- اکسترودر تک مارپیچ
- دیگچه گرمایی در ترکیب با یک اکسترودر
- اکسترودر دومارپیچ همسوگرد
هنگامی که افزون بر کاهش مقدار مونومر باقیمانده، آمیزهسازی افزودنیهایی نظیر نرمکننده، روانکننده یا مستربچ رنگی مدنظر باشد، استفاده از ماشینهای آمیزهساز مجهز به پیچ ضروری به نظر میرسد.
اکسترودرهای تک مارپیچ قابلیت فراورش پلیاستایرن مقاوم به ضربه را تا حدود 5/3 تن بر ساعت دارند و مقدار مونومر باقیمانده را تا 2/0-5/0 درصد وزنی کاهش میدهند.
اکسترودرهای دومارپیچ همسوگرد میتوانند مقدار استایرن باقیمانده را از 15% وزنی به ppm 350 با سرعت خروجی 2 تن بر ساعت کاهش دهند. در این واحد، اضافه کردن 2% وزنی آب از دو محل جداگانه به عنوان عامل جداکننده که به اسفنج شدن مواد و افزایش سرعت انتقال جرم و سرعت گاززدایی منجر میشود نیز انجام میشود.
برای پلیمرهای SAN و ABS مقدار آکریلونیتریل باقیمانده باید کمتر از ppm 5 باشد که این موضوع فقط با اکسترودر دو مارپیچ همسوگرد دستیافتنی است.
واحد تحقیق و توسعه شرکت فناوران رنگدانه سپاهان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.